Zorg voor ouderen en (chronisch) zieken wordt steeds vaker, net als vroeger, door familie en vrienden gegeven. Aan de ene kant komt dat door maatschappelijke ontwikkelingen zoals de vergrijzing, aan de andere kant vinden verzorgers het ook dankbaar werk om te kunnen zorgen voor een geliefd persoon. Een mantelzorgwoning is dan een oplossing waardoor zorgbehoevende en zorgverlener dicht bij elkaar kunnen wonen en toch allebei privacy hebben. Het is een volledig huis met veel comfort en ruimte, met dezelfde voorzieningen als een stenen woning.

woning met fraaie veranda

REMAX kan een kant-en-klare mantelzorgwoning fabriceren en op uw terrein plaatsen. U kunt zelf voor een belangrijk deel de vormgeving, indeling en materiaalkeuze bepalen. Anders gezegd; u kunt de woning door ons op maat laten maken. Neem contact met ons op en vertel ons waar u naar op zoek bent. Wij maken uw wensen mogelijk.

Een mantelzorgwoning bouwen kan tegenwoordig zonder omgevingsvergunning (ook wel bouwvergunning). Indien u te allen tijde zorg wilt bieden in de vertrouwde omgeving van de zorgbehoevende, biedt een chalet op maat van REMAX Chaletbouw een uitkomst. Wij bouwen mantelzorgchalets naar uw wensen en behoeften, die zo op het betreffende terrein geplaatst kan worden.

woning, modern van opzet

Door een mantelzorg chalet kunnen zorgbehoevende mensen langer thuis in hun vertrouwde omgeving, in de buurt van hun kinderen en andere geliefden blijven wonen. Zo kunnen alle partijen genieten van elkaars aanwezigheid en steun, zonder hun privacy op te geven.
Een zorgchalet kopen stelt uw familieleden in staat om letterlijk “in de tuin” te komen wonen. Met respect voor elkaars leefruimte, maar in de wetenschap dat als er iets aan de hand is, hulp heel dichtbij is.

Wat is een zorgwoning?

Een mantelzorgwoning oftewel zorgwoning is een comfortabele houtskeletbouw-woning die uitstekend geschikt is voor het verlenen van mantelzorg. Wanneer een oudere of gehandicapte niet langer zelfstandig door het leven kan, bieden familieleden vaak ondersteuning door zich in te zetten als mantelzorger. Dat kan tijdrovend en bewerkelijk zijn, zeker als de afstand tussen zorgbehoevende en mantelzorgers groot is.

Versoepelde regels wat betreft mantelzorgwoning bouwen

Een mantelzorgwoning bouwen kan tegenwoordig zonder omgevingsvergunning (ook wel bouwvergunning). Zo kunt u te allen tijde zorg bieden in een vertrouwde omgeving van de zorgbehoevende. De regels voor mantelzorgwoning bouwen zijn de afgelopen jaren versoepeld. De zorgwoning mag net als een garage of tuinhuis, geplaatst worden op het terrein van degene die zorg nodig heeft. Wel moet er worden voldaan aan het bouwbesluit voor veiligheid, isolatie, milieu en gezondheid. Bij de bouw van een mantelzorgwoning houden wij hier uiteraard rekening mee. Wij bouwen mantelzorgwoningen naar uw wensen en behoeften, die zo op het betreffende terrein geplaatst kan worden. Zodat u zorg kunt verlenen dichtbij huis.

De mogelijkheden bij REMAX Chaletbouw

passend in de omgeving en kavel

Als mantelzorger steekt u veel tijd in de zorg voor een ander. Daarom nemen wij u het volledige bouwproces uit handen.

Op basis van uw wensen en behoeften verzorgen wij het ontwerp en de productie. Doordat wij de productie zelf verzorgen, kunnen wij een uniek mantelzorgwoning opleveren. Deze is geheel aangepast aan uw situatie. U zit dus niet vast aan een standaard ontwerp. Qua oplevering bieden wij verschillende mogelijkheden. Wij verschaffen u graag hierover meer informatie. Neem hiertoe vrijblijvend contact op.

Casco mantelzorgwoning

Wilt u het interieur zelf verzorgen? Dan kunt u kiezen voor een casco woning. Wij leveren het exterieur, de binnenkant is casco. Op deze manier kunt u zelf de laatste hand leggen aan uw nieuwe thuis.

Volledig ingericht

Wilt u liever meteen in uw mantelzorgwoning kunnen? Dan is volledig ingericht de oplossing. Dit houdt in dat wij een volledig gestoffeerd en gemeubileerd mantelzorgwoning afleveren.

Een groot voordeel van een Remax- mantelzorgwoning, is dat deze onderhoudsarm is. Het maakt dan niet uit of u kiest voor de casco of de volledig ingerichte variant.

Meer weten over een mantelzorgwoning bouwen?

Wilt u een mantelzorgwoning bouwen? Neem dan contact met ons op voor meer informatie.

ruim en veel licht.
  • Vrijheid in ontwerp
  • Alles in eigen beheer
  • Eén aanspreekpunt
  • Uw project van A tot Z

De eerste stap.

Aan de tekentafel van Remax Chaletbouw ontstaan de mooiste dromen. En elke droom heeft een eigen karakter. Wij ontwerpen en bouwen namelijk op wens van de gebruikers. Dat is onze kracht, en de charme van uw unieke woning.